top of page
  • Obrázek autoraAsistentka

1. TISKOVÁ ZPRÁVA projektu „Nová práce s Paktem zaměstnanosti Libereckého kraje“


Dne 1. 8. 2018 byla zahájena realizace projektu Nová práce s Paktem zaměstnanosti Libereckého kraje, který bude trvat do 30. 7. 2020.

Projekt je zaměřen na zvýšení zaměstnanosti osob bez práce v Libereckém kraji. Aktivizuje ekonomicky neaktivní osoby, které jsou nezaměstnané déle než 5 měsíců ve věku nad 55 let a uchazeče nebo zájemce o zaměstnání se zdravotním postižením. Soustředí se na individuální práci s klienty a pomocí Specialisty trhu práce jim pomůže s vyhledáváním práce. Inovativním prvkem je Specialista pro cílovou skupinu osob se zdravotním postižením, který bude s touto ohroženou skupinou aktivně pracovat.

V rámci projektu byla založena čtyři kontaktní místa – Liberec, Jablonec n/N, Česká Lípa a Semily, včetně personálního zajištění.

Po počáteční přípravné fázi a představení projektu na jednotlivých kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR, proběhly první výběry vhodných účastníků.

Poté, co se díky spolupráci s partnerem projektu - Úřadem práce ČR - podařilo úspěšně naplnit kapacitu skupin, jsme zahájili první aktivity projektu, jako jsou motivační, finanční gramotnost, pracovní právo a individuální poradenství. Zároveň jsou již naplánované první rekvalifikační kurzy, které proběhnou ještě do konce roku. Zájem je o počítačové znalosti, ale také o rekvalifikační kurz Pracovník v sociálních službách, který plánujeme pro účastníky projektu otevřít hned v lednu roku 2019. Následovat budou další rekvalifikace, otevřené dle zájmu účastníků.

Pevně věříme, že se bude dařit i nadále úspěšně plnit cíle projektu.

42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page