top of page
  • Obrázek autoraAsistentka

6. setkání zástupců Paktů zaměstnanosti

Aktualizováno: 27. 9. 2018

V pátek 6.dubna 2018 se uskutečnilo v Hradci Králové již 6. pracovní setkání Paktů z celé ČR. Týkalo se zejména postavení paktů, hlavní náplň jejich činnosti, věcné a legislativní ukotvení v programech a procesech řízených MPSV a také otázky systémového financování paktů. Diskutováno bylo také téma zavádění prvků duálního vzdělávání, pilotní projekt řeší Moravskoslezský pakt a své cesty hledají i v dalších krajích. na jednání byli přítomni zástupci MPSV, za PZLK se zúčastnili J. Makovička a J. Lauerman.

Další setkání (pracovní a společenské) chystá Plzeňský pakt zaměstnanosti na červen tohoto roku a mělo by se mj. více věnovat konkrétním tématům, které řeší většina paktů v ČR (kariérové poradenství, duální vzdělávání, dluhová problematika, sociální dopady, možnosti regionálního plánování v oblasti zaměstnanosti trhu práce atd.).

Spolupráce se rozvíjí také v návaznosti na společné zapojení paktů v projektu „Predikce trhu práce – KOMPAS“, kromě dlouhodobě fungující spolupráce s Moravskoslezským paktem velmi dobře zejména se Zlínským, Plzeňským, Olomouckým nebo Jihočeským paktem.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page