top of page
  • Obrázek autoraAsistentka

Na Vysočině se sešli zástupci teritoriálních paktů zaměstnanosti

Ve dnech 10. a 11. října 2023 proběhlo 11. celorepublikové setkání teritoriálních paktů zaměstnanosti, které v letošním roce pořádal TPZ Kraje Vysočina.


Zástupci 8 krajů se sešli v pivovaru v Dalešicích, kde je přivítala náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Hana Hajnová a předseda představenstva Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina Jaroslav Huňáček.


Úvodní část programu byla věnována tématu energetiky – zazněly zajímavé informace např. o energetickém managementu Kraje Vysočina nebo o vzdělávání energetiků na Vysočině a o vývoji žáků a studentů SŠ a VOŠ, kteří se připravují v oborech vzdělávání Elektrotechnika a energetika. S aktuálním stavem příprav výstavby nového jaderného zdroje v Dukovanech přítomné účastníky seznámil generální ředitel Elektrárna Dukovany II, a. s. Petr Závodský.


Odpolední blok věnovaný energetice byl zakončený návštěvou Infocentra Jaderné elektrárny Dukovany, kde měli účastníci exkurze možnost nahlédnout do kontrolovaného pásma JEDu nebo se rozhlédnout z vrcholu chladící věže pomocí unikátní virtuální prohlídky ReakTour.


Středeční program odstartovala prezentace o regionální podpoře škol na Vysočině a o principech kolektivního dopadu a systémových změn ve školství, dále byla představena aktuální situace na trhu práce na Vysočině a soutěž STARTupUJ na Vysočině. Pomyslnou tečkou za programem bylo vystoupení zástupkyň MPSV, které informovaly o aktuálních výzvách z OPZ+ a z Národního plánu obnovy.




5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page